Relaxare si detensionare

     O practicam ca prima etapa in meditatie.Are rolul de a aseza corpul si mintea pe un fagas propice starilor mentale ce urmeaza in procesul de interiorizare. Poate fi in sine o meditatie foarte interesanta si de asemenea poate impinge mintea intr-o stare aparte doar prin practica repetata.

Partile corpului pe care le relaxam sunt,in ordine,urmatoarele:
- Pielea capului si fruntea 
- Globii oculari,musculatura oculara,pometii
- Limba si mandibula
- Partea din spate a capului,ceafa si umerii
- Membrele superioare,inclusiv degetele de la maini
- Plexul solar si musculatura abdominala
- Zona lombara si sfincterele anale (recomandare Ashwini Mudra)
- Membrele inferioare,inclusiv degetele de la picioare.

Cum practicam,mai exact,relaxarea si detensionarea organismului?

Asadar,corpul practicii noastre este chiar corpul nostru, pe care il vrem relaxat si detensionat. Dar,sufletul practicii este ceea ce facem cu mintea in timpul acesteia si mai ales,rezultatele obtinute.Le mai numim si fructe ale actiunilor noastre.

In timp ce parcurgem cu intentie partile copului descrise mai sus,incercam sa ne concentram atentia in zonele respective pentru cateva momente,atat cat simtim ca trebuie,fara sa fortam.Aceasta modalitate de realizare este doar o etapa,prima,din cele care urmeaza odata cu repetarea practicii.

Postura recomandata pentru practica relaxarii si detensionarii organismului este in sezut cu spatele cat mai drept,dar fara sa fortam corpul in aceasta directie.Se trece foarte putin peste potentialul natural al coloanei de a se aseza vertical,inspre indreptare.

Zambetul in corp

     Este doar una din multele manifestari ale emotiilor.Zambetul are capacitatea sa ne duca,mental si emotional,pe un palier de stari benefice si vindecatoare.Corpul zambeste,la inceput cu fata,mintea sambeste si ea,chiar si inima zambeste.Maestrul poate sa zambeasca si el.Odata ce esti jos,poti sa percepi foarte bine puterea zambetului,poti sa simti mai pregnant diferenta dintre starea nu tocmai buna si starea in care te transpune un zambet,obtinut constient prin meditatie sau aparut spontan.De ce are zambetul aceasta putere?Cine a reusit sa codeze in zambet atata putere? 

     Pentru mine,cert este ca,atunci cand opun zambetul unor trairi de constiinta joase,oarecum ma ridic,nu spre cer/Cer.Ma ridic doar, imi modific perceptia despre mediul intern si extern,care pare dintr-o data mai clara,cu mai putine obstacole.Video-Energia zambetului in corp